Clicky

دفتر فروش: اصفهان-چهارباغ بالا
​​​​​​​تلفن: 03136269500

​​​​​​​کارخانه:یزد- شهرک صنعتی مهریز
تلفن: 03532553376

آفات مهم پنبه

آفات مهم پنبه
پنبه یکی از مهمترین و قدیمی ترین محصولاتی است که در ایران کشت می شود. این محصول هم مانند سایر محصولات کشاورزی از گزند آفات و عوامل بیماریزا دور نبوده و در صورت مدیریت ناصحیح هر ساله خسارت زیادی به کشاورز وارد می شود. نکته مهم دیگر در خصوص مدیریت عوامل خسارت زا هزینه بالای استفاده از سموم و حشره کشها و کارآیی پایین آنهاست. بنابراین توصیه می شود برای …
ادامه مطلب

پوسیدگی فوزاریومی در خیار، علایم و روشهایی جهت کنترل و درمان

پوسیدگی فوزاریومی در خیار، علایم و روشهایی جهت کنترل و درمان
بیماری پوسیدگی فوزاریومی خیار یکی از بیماریهای مهم و محدودکننده در کشت خیار است که در ایران اولین بار در سال 1383-1384 در گلخانه های پیشوا و ورامین شناسایی و جدا شد. قارچ عامل این بیماری می تواند سایر محصولات جالیزی را نیز تحت تأثیر قرار داده و آلوده کند. عامل بیماری قارچ fusarium oxysporum به عنوان عامل بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه در خیار شناخته می شود. این قارچ می …
ادامه مطلب

​تأثیر مصرف سولفاسید 30 در کنترل و پیشگیری از بیماری اسکب در سیب زمینی

​تأثیر مصرف سولفاسید 30 در کنترل و پیشگیری از بیماری اسکب در سیب زمینی
  اسکب بیماری باکتریایی است که توسط باکتری Streptomyces scabies ایجاد شده و از  طریق آب، خاک، بذرو ادوات آلوده منتقل می شود. عامل این بیماری در خاک آلوده سالها باقی مانده و از بین نمی رود. گروه وسیعی از محصولات ریشه ای ازجمله سیب زمینی، چغندر، شلغم، هویج و ... میزبان این بیماری هستند. این بیماری در اندام هوایی بوته علایمی ندارد اما در ریشه به صورت لکه های برجسته و …
ادامه مطلب

بیماری اسکب و روش های کنترل و درمان آن

بیماری اسکب و روش های کنترل و درمان آن
بیماری اسکب در سیب زمینی   سیب زمینی (Solanum tuberosum) سومین ماده غذایی پرمصرف در جهان پس از گندم و برنج است. اسکب سیب زمینی یک بیماری مهم باکتریایی است که توسط گونه های استرپتومایسس ایجاد می شود که عمدتاً غده ها را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث ایجاد ضایعات نکروزه با بافت چوب پنبه ای می شود که ممکن است از سطوح سطحی تا گسترده تر با رنگ …
ادامه مطلب

بیماری پیچ خوردگی برگ هلو یا لب شتری هلو

بیماری پیچ خوردگی برگ هلو یا لب شتری هلو
معرفی بیماری پیچ خوردگی برگ هلو یا لب شتری هلو لب شتری یا پیچ خوردگی برگ هلو و شلیل یکی از شایع ترین بیماری هایی است که در باغ های بدون سمپاشی و حیاط خانه ها در فصل بهار سرد و مرطوب با آن مواجه می شود. این بیماری می تواند باعث اعوجاج شکوفه ها، برگ ها، میوه ها و شاخساره های گیاه شود. در برخی از سال ها، این …
ادامه مطلب

شته: اهمیت شناسایی و نحوه مدیریت و کنترل آنها

شته: اهمیت شناسایی و نحوه مدیریت و کنترل آنها
  چرخه زندگی شته شته ها گروه وسیعی از حشرات کوچک نرم تن هستند که طول بدن آنها گاه به 6 میلیمتر می رسد. در طول عمر متوسط ​​یک ماهه، شته ها می توانند 40 تا 85 فرزند تولید کنند. برخی از شته ها بال دارند، برخی زرد، سبز، قرمز، خاکستری، قهوه ای و سیاه هستند.   خسارت شته اکثر گیاهان بویژه گیاهان دارای بافت نرم، تازه و آبدار میزبان …
ادامه مطلب

بیماری شانکر باکتریایی درختان میوه

بیماری شانکر باکتریایی درختان میوه
اهمیت و پراکنش  بیماری شانکر باکتریایی یا گموز روی انواع درختان میوه در تمام نقاط دنیا پراکنده است. میزبانهای مهم این بیماری شامل بادام، زردآلو، هلو، گیلاس، انواع آلو، گوجه، سیب و گلابی هستند. باکتری های عامل بیماری علاوه بر میزبانهای فوق روی انواع درختان میوه، گیاهان زراعی و علف های هرز به صورت اپی فیت و یا بیماری زا وجود دارند. این بیماری در مناطق خنک با زمستانهای نسبتاً …
ادامه مطلب

بیماری زنگ زرد گندم

بیماری زنگ زرد گندم
بیماری زنگ زرد گندم زنگ زرد (زنگ نواری، زنگ پوشینه یا زنگ خطی) یکی از بیماریهای مهم گندم و جو است و تاحدی می تواند سایر گیاهان گرامینه را نیز آلوده سازد. عامل این بیماری قارچی بازیدیومیست به نام علمی Puccinia striiformis f.sp. tritici است. علایم بیماری بارزترین نشانه بیماری وجود جوشهای زرد تا قهوه ای روی برگ گندم است. این جوشها ابتدا روی سطح بالایی برگهای جوان به صورت …
ادامه مطلب

نکات اصلی در اجرای هرس باردهی درختان میوه مختلف

نکات اصلی در اجرای هرس باردهی درختان میوه مختلف
هرس یعنی قطع کامل یا جزیی از قسمتهای مختلف درخت (شاخه، جوانه، پوست، ریشه، برگ، گل و میوه) که با هدف تربیت و تحت تأثیر قرار دادن رشد و باروری گیاه می باشد. مزایای هرس می توان به این موارد اشاره نمود: افزایش اندازه و کیفیت میوه، تحریک نمو جوانه گل در تاج درخت حذف شاخه های خشک، مزاحم و بیمار جهت حفظ و تأمین سلامتی گیاه، کاهش سال آوری، …
ادامه مطلب

مزایا و معایب پاشش روغن ولک در درختان

مزایا و معایب پاشش روغن ولک در درختان
ترکیبات مختلفی برای شکستن خواب درخت و تأمین نیاز سرمایی آن استفاده و توصیه می شوند از جمله روغن ولک، نیترات پتاسیم، ارگرها(کولر) و کود اوره (هم خاکی و هم محلولپاشی). ترکیبات توصیه شده برای تأمین نیاز سرمایی در درختان پسته: روغن سویا 6% روغن ولک5% +نیترات پتاسیم 5 در هزار + بنزوات سدیم 1 در هزار کولر 4% محلول غذایی زمستانه کیمیا 8 لیتر + روغن ولک 3% اوره …
ادامه مطلب

نوشته های اخیر

دسته بندی ها