طعم و کیفیت میوه خرما از پارامترهای مهم و تأثیرگذار بر قیمت نهایی محصول است. در این نوشته قصد داریم به برخی از اقدامات مهم در مرحله سایز گرفتن و رسیدن خرما بپردازیم.
آبیاری:
آبیاری باید مدیریت شده باشد، کم آبی باعث ریزش خارک و چروک شدن رطب ها می شود و آبیاری زیاد طعم و کیفیت رو پایین می آورد. آبیاری باید عمیق و با فاصله مناسب انجام شود.
کوددهی:
در مرحله رسیدگی استفاده از کودهای ازته باید محدود و کنترل شده باشد و استفاده از کودهای حاوی کلسیم و پتاسیم باعث درشت شدن خرما، افزایش قند و جلوگیری از ریزش میوه می گردد.
کود پلنتگارد کلات کلسیم 18% موثر در افزایش کیفیت میوه و افزایش قند و ماندگاری میوه. مناسب جلوگیری از ریزش میوه
کود پلنتگارد سولوپتاس و NPK پتاس بالا موثر در افزایش سایز میوه و افزایش قند میوه
مبارزه با آفات:
معمولترین آفات مهم در این مرحله کنه گرد قرمز و شپشکها هستند. در صورت مشاهده آفات سمپاشی با سم مناسب به منظور جلوگیری از ریزش میوه ضروری است.
بستن خوشه ها:
جمع کردن خوشه از خوشه ها در برابر ریزش، وزش باد و آفتاب سوختگی محافظت می کند.