Clicky

دفتر فروش: اصفهان-چهارباغ بالا
​​​​​​​تلفن: 03136269500

​​​​​​​کارخانه:یزد- شهرک صنعتی مهریز
تلفن: 03532553376

مدیریت بیماری بوته میری خیار

بوته میری خیار (damping off) بیماری قارچی و یکی از بیماریهای شایع گلخانه ای هست که اغلب توسط قارچهای خاکزی از جمله پیتیوم ،فیتوفترا و رایزوکتونیا ایجاد می شود. بوته میری اغلب در خاک های با رطوبت بالا که بافتی فشرده و زهکشی ضعیف دارند اتفاق می افتد. این بیماری بر بسیاری از گیاهان جالیزی دیگر نیز اثر گذاشته و بهترین راه برای این بیماری کنترل و پیشگیری است. این بیماری بر دانه ها و نهالهای جوان بیشترین تأثیر را دارد و به ندرت بر گیاهان بالغ موثر است. این بیماری بیشتر در فصول سرد و در خاکهای مرطوب اتفاق می افتد.

 

عامل: قارچ فیتوفترا، پیتیوم، فوزاریوم، ورتیسیلیوم ، رایزوکتونیا. این عوامل به راحتی در خاک زنده می مانند و توسط خاک و اجسام آلوده جابجا می شوند. در صورت قرار گرفتن بذر در خاک آۀوده حتی منجر به پوسیدگی بذر و عدم جوانه زنی آن می شوند.

علایم: پوسیدگی از ناحیه طوقه (لکه های آبگز، قهوه ای و فرورفته در ناحیه طوقه و ساقه) و افتادن بوته به زمین


عوامل تشدید بیماری: رطوبت بیش از حد ( آبیاری زیاد )، خاکهای فشرده و سنگین، هوای سرد

 

کنترل بیماری بوته میری خیار

  • ضد عفونی کردن خاک گلخانه قبل از کشت: برای ضد عفونی خاک لازم نیست که قبل از هر کشت آن را ضد عفونی کرد، البته اگر آلودگی شدید باشد می توان این کار را انجام داد.
  • ضد عفونی بذر ها قبل از کشت
  • زهکشی مناسب
  • مدیریت آبیاری به منظور جلو گیری از رطوبت بیش از اندازه خاک
  • استفاده از ارقام مقاوم
  • جلوگیری از فشردگی خاک با استفاده از ترکیبات بهساز خاک و ترکیبات آلی

  • حفظ شرایط محیطی با گردش هوا در گلخانه، با استفاده از فن و هواکش
  • استفاده از بذور تیمار شده با بنومیل و تیرام 
  • کنترل شیمیایی با سموم قارچکش
  • کاشت بذر در عمق مناسب
  • برای کاهش عوامل بیماری زا، بقایای گیاهان بیمار را حذف و دور بریزید.