Clicky

دفتر فروش: اصفهان-چهارباغ بالا
​​​​​​​تلفن: 03136269500

​​​​​​​کارخانه:یزد- شهرک صنعتی مهریز
تلفن: 03532553376

مدیریت بیماری بوته میری خیار

مدیریت بیماری بوته میری خیار
بوته میری خیار (damping off) بیماری قارچی و یکی از بیماریهای شایع گلخانه ای هست که اغلب توسط قارچهای خاکزی از جمله پیتیوم ،فیتوفترا و رایزوکتونیا ایجاد می شود. بوته میری اغلب در خاک های با رطوبت بالا که بافتی فشرده و زهکشی ضعیف دارند اتفاق می افتد. این بیماری بر بسیاری از گیاهان جالیزی دیگر نیز اثر گذاشته و بهترین راه برای این بیماری کنترل و پیشگیری است. این بیماری بر …
ادامه مطلب

سرمازدگی انگور و راه های کاهش خسارت سرما

سرمازدگی انگور و راه های کاهش خسارت سرما
سرمازدگی در تاکستانها ممکن است سرمازدگی پاییزه، زمستانه و بهاره باشد. شدت خسارت در این نوع سرمازدگی ها بستگی به شرایط فیزیولوژیکی تاک، مرحله فنولوژیک رشد و شدت سرما دارد. سرمای زودرس پاییزه در تاکستان بشدت خسارت زا است. این نوع سرما معمولا قبل یا پس از برداشت انگور در آبان ماه اتفاق می افتد و سبب خشک شدن برگها و سرشاخه های سبز می شود. سرمازدگی پاییزه علاوه بر …
ادامه مطلب

لیگنوسولفونات چیست و مصرف آن در کشاورزی چه مزایایی دارد؟

لیگنوسولفونات چیست و مصرف آن در کشاورزی چه مزایایی دارد؟
لیگنوسولفونات چیست؟ لیگنوسولفونات از مشتقات لیگنین است، آن­ها در منشأ، ساختار شیمیایی و خصوصیات فیزیکی از هم متفاوتند. لیگنوسولفونات از واکنش سولفیت در خمیر کاغذ ایجاد می ­شود و لیگنین یکی از سه ترکیب مهم چوب است و دیرتر تجزیه می ­شود (دو ترکیب مهم دیگر سلولز و همی سلولز می­باشند). در تولید کاغذ از چوب، لازم است که لیگنین از سلولز جدا شود و از آنجا که لیگنین حلالیت …
ادامه مطلب

راهکارهای مقابله با گرمازدگی در باغات: شامل عملیات باغی، محلولپاشی ها و آبیاری

راهکارهای مقابله با گرمازدگی در باغات: شامل عملیات باغی، محلولپاشی ها و آبیاری
گرم شدن هوا علاوه بر آسیب به انسان و سایر موجودات زنده، برای گیاهان نیز آزار دهنده است ضمن اینکه گیاهان قادر به جابجایی نیستند و برای کاهش خسارت گرما رعایت برخی اصول و مصرف برخی ترکیبات بسیار راهگشا است که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود:  بایدها: در آبیاری غرقابی عرض نوار آبیاری را کم کرده و آب به طرف زیر درخت هدایت شود. اگر سیستم آبیاری …
ادامه مطلب

تنش گرمایی در گیاهان

تنش گرمایی در گیاهان
تنش گرمایی در گیاهان تنش گرما اغلب به عنوان افزایش دما به بالاتر از یک حد آستانه و برای یک دوره زمانی مشخص که خسارت غیرقابل برگشت به رشد و نمو گیاه وارد کند تعریف می گردد. تنش های محیطی از مهمترین عوامل محدودکننده رشد و نمو و تولید بهینه گیاه در نقاط مختلف جهان می باشد. در میان عاملهای مختلف محیطی، دمای بالا یکی از جدیترین تنش های گزارش …
ادامه مطلب

14 مزیت کاربردی کود مایع سولفاسید 30پلاس در خاکهای کشاورزی ایران

14 مزیت کاربردی کود مایع سولفاسید 30پلاس در خاکهای کشاورزی ایران
بیش از 90% مناطق کشور از نظر اقلیمی در زون خشک و نیمه خشک طبقه بندی می شوند. از خصوصیات بارز خاکهای توسعه یافته در مناطق خشک و نیمه خشک می توان به درصد بالای آهک، غلظت بالای املاح از جمله سدیم، کلر و ... و به طور کلی پ-هاش بالا و قلیائیت این خاکها اشاره کرد. تمامی این خصوصیات برای تولید محصولات کشاورزی محدودیت هایی ایجاد می کند که …
ادامه مطلب

نماتد ریشه گرهی: علایم، کنترل و درمان

نماتد ریشه گرهی: علایم، کنترل و درمان
بیماری نماتد گیاهی نماتدهای پارازیت گیاهی، سالانه حدود صدها میلیارد دلار به محصولات کشاورزی مختلف در دنیا خسارت وارد می کنند، نماتدهای گوناگونی از جمله نماتدهای گرهی، غده، گال و ریشه گرهی با این بیماری در ارتباط هستند که در این میان نماتدهای ریشه گرهی یکی از مهمترین و اقتصادی ترین نماتدهای پارازیت گیاهی هستند. تقریباً همه گیاهانی که در جهان به عنوان منبع غذایی به شمار می روند به …
ادامه مطلب

ویروس روگوز قهوه ای گوجه فرنگی (ToBRFV)

ویروس روگوز قهوه ای گوجه فرنگی (ToBRFV)
ویروس چروکیدگی قهوه ای گوجه فرنگی ویروس چروکیدگی قهوه ای میوه گوجه فرنگی (Tomato brown rugose fruit virus, ToBRFV) از اعضای جنس توبامو ویروس (Tobamovirus) از مهمترین ترین ویروسهای خسارت زای گوجه فرنگی و فلفل است. این ویروس از طریق بذر و نشاهای آلوده گوجه فرنگی و فلفل انتقال و انتشار می یابد. گوجه فرنگی و فلفل میزبان های طبیعی ToBRFV می باشند. ویروس چروکیدگی قهوه ای میوه گوجه فرنگی …
ادامه مطلب

آفات مهم پنبه

آفات مهم پنبه
پنبه یکی از مهمترین و قدیمی ترین محصولاتی است که در ایران کشت می شود. این محصول هم مانند سایر محصولات کشاورزی از گزند آفات و عوامل بیماریزا دور نبوده و در صورت مدیریت ناصحیح هر ساله خسارت زیادی به کشاورز وارد می شود. نکته مهم دیگر در خصوص مدیریت عوامل خسارت زا هزینه بالای استفاده از سموم و حشره کشها و کارآیی پایین آنهاست. بنابراین توصیه می شود برای …
ادامه مطلب

اختلالات فیزیولوژیک در گوجه فرنگی

اختلالات فیزیولوژیک در گوجه فرنگی
اختلالات فیزیولوژیک در محصولات مختلف از جمله مواردی هستند که باعث تغییر در ظاهر میوه، کاهش بازارپسندی میوه و کیفیت میوه می شوند. عوامل مختلفی در بروز این اختلالات وجود داره از جمله تغییرات شرایط محیطی، تنش، اختلالات تغذیه ای، نوع رقم، عملیات آبیاری و عملیات داشت (هرس، تربیت و ...). در ادامه به بررسی این اختلالات، دلایل ظهور اختلال و راهکارهای کنترل و مدیریت آن ارائه شده، به طور …
ادامه مطلب

نوشته های اخیر

دسته بندی ها