Clicky

دفتر فروش: اصفهان-چهارباغ بالا
​​​​​​​تلفن: 03136269500

​​​​​​​کارخانه:یزد- شهرک صنعتی مهریز
تلفن: 03532553376

دلایل ریزش گل و میوه فلفل دلمه ای

در کشت و کار گلخانه مهمترین عامل تأمین درآمد و جبران هزینه های بالای تولید وجود تعداد کافی گل و تضمین تبدیل شدن آن به میوه های باکیفیت است. اما گاهی اوقات و به دلایل مختلفی بوته دچار ریزش گل و میوه می شود. در ادامه به بررسی این دلایل و ارائه راهکارهایی جهت کاهش این خسارت می پردازیم. دلایل متعددی وجود دارد که منجر به پیدایش این عارضه در کشت فلفل دلمه ای می شود :

1.نوسانات شدید دمایی

با بالا رفتن دما ریزش غنچه، گل  و یا میوه رخ می دهد و کاهش میزان تولید را به همراه خواهد داشت. هنگام به وجود آمدن استرس گرمایی لقاحی صورت نخواهد گرفت. در مقابل اگر افت دما صورت گیرد به طوری که تا زیر 10 درجه سانتی گراد این کاهش دما ادامه دار باشد گیاه سرمازده شده که با علائمی نظیر گلریزی شدید این مشکل را بروز میدهد. اگر افت دما تا 24 ساعت ادامه دار باشد جذب ریشه متوقف می شود و بدین ترتیب گل های روی بوته ها دچار ریزش می شوند.

 

2.رطوبت نامطلوب

بهترین رطوبت در کاشت فلفل دلمه ای بین 65 الی 85 درصد می باشد.

چنانچه در اثر مدیریت ناصحیح رطوبت بالا رود بیماری های قارچی، فلفل دلمه ای را درگیر خواهند کرد. در مقابل اگر رطوبت از میزان مطلوب نام برده شده کمتر شود منجر به خشک شدگی گرده شده و باعث تولید میوه های کوچک و بدشکل خواهد شد.

نکته: بدین منظور برای افزایش میزان رطوبت میتوانید از رطوبت ساز استفاده کنید، همچنین برای مقابله با میزان رطوبت بالا میتوانید از فن در گلخانه و تهویه مناسب و افزایش دور آبیاری استفاده کنید.

 

3.آبیاری نامنظم و غیر اصولی

آبیاری گیاهان باید طبق برنامه اصولی و به صورت منظم انجام گیرد. آبیاری باید به نحوی صورت گیرد که مانع اکسیژن رسانی به ریشه ها نشود. در مرحله گلدهی و تشکیل میوه مقدار آبی که برای آبیاری استفاده می شود افزایش می یابد که در این شرایط اگر آب کافی در اختیار گیاه قرار نگیرد با تنش خشکی مواجه خواهد شد.

در مقابل اگر بیش از اندازه گیاه را آبیاری کنید گل ها ریزش پیدا کرده و بیماری های قارچی فلفل های کاشته شده را درگیر خواهد کرد.

لازم به ذکر است عدم دسترسی به آب کافی علاوه بر تنش خشکی منجر به کاهش فتوسنتز، کاهش عملکرد، عدم گل زایی، از بین رفتن گل ها، ایجاد فلفل دلمه ای های کوچک و بی کیفیت می شود.

4.تراکم بیش از حد کشت

اگر تراکم در کشت بیش از حد باشد رقابت بین گیاهان بر سر آب، نور، عناصر غذایی و عواملی که در رشد آنها اثر گذار است بیشتر خواهد شد و عملکرد محصولات کاهش خواهد یافت.

همین امر نیز نقش موثری در ریزش گل و میوه فلفل دلمه ای خواهد داشت. هم پوشانی بوته ای که در تراکم بیش از حد به وجود می آید مانع رسیدن اکسیژن و نور کافی به گیاه کشت شده می شود. همچنین رنگ فلفل دلمه ای ها مطلوب نبوده و بیماری ها به سرعت شیوع پیدا خواهد کرد.

 

5.تولید بیش از اندازه گل و میوه

اگر گیاه وادار به تولید گل بیش از اندازه شود همین امر باعث عدم تغذیه کافی در آنها شده و انرژی لازم برای تامین مواد غذایی همه گل ها و میوه ها را نخواهند داشت. با بروز این مشکل گل های فلفل دلمه ای دچار ریزش می شود

تا گل های باقی مانده توانایی کافی برای تبدیل به میوه شدن را به دست آورند که در اصطلاح به این عمل خودتنظیمی گیاه گفته می شود.

6.درگیری با بیماری و آفات

یکی از دلایل اصلی که منجر به ریزش گل  و میوه در فلفل دلمه ای می شود ابتلا به بیماری ها و درگیری با برخی آفات می باشد. این دو عامل به شدت به گیاه آسیب زده و خسارات جبران ناپذیری را بر جای میگذارند.

نکته: ریزش گل به هنگام درگیری با بیماری یا آفت به عنوان یک مکانیسم دفاعی جهت از بین بردن منبع آلودگی است.

7.شوری خاک

شوری خاک گل سوزی را به همراه خواهد داشت. عوامل بسیاری از جمله مصرف زیاد و یا یکباره کود (آلی و معدنی)، آب شور، بافت سنگین خاک، سطح بالای آب زیرزمینی موجب شوری خاک و نهایتا گلسوزی گیاه می شود.

برای کاهش مشکل شوری ابتدا باید دلیل شوری مشخص شود، در شوری های کم ناشی از مصرف کود و یا بافت سنگین خاک می توان از ترکیبات اصلاح کننده خاک همراه آبیاری استفاده نمود.

سولفاسید 30 

پارسی لئون اس (لئوناردیت گرانول)

8.عدم دریافت نور کافی

فلفل دلمه ای ها در روند رشدی خود به نور کافی نیاز دارند. کمبود نور و یا قرار گرفتن در معرض بیش از حد آفتاب می تواند باعث ریزش و میوه شود. بنابراین بهتر است در مواقعی که هوا بارانی است و نور کافی به گیاه نمی رسد تمهیدات لازم را در این راستا برنامه ریزی کنید.

 

9.برداشت دیر هنگام محصول

به عنوان پرورش دهنده باید برای برداشت به موقع برنامه ریزی های لازم را داشته باشید در غیر این صورت مواد غذایی جذب شده به میوه ها اختصاص می یابد و جوانه ها از امکان رشد برخوردار نخواهند شد و در نهایت ریزش در آنها به وجود خواهد آمد.