نام ویروس: کوتولگی زرد فلفل
نام علمی: pepper yellow dwarf virus
اختصار: PYDV
علایم: موزاییک و بدشکلی برگها و کوتولگی بوته چروکیدگی و پژمردگی یکطرفه میوه
نحوه انتقال: بیولوژیک از طریق شته ها و مکانیکی از طریق سطوح آلوده (دست، کفش، خاک، ابزار و ماشین آلات و ...).
مدیریت: از آنجا که این ویروس بصورت مکانیکی و بیولوژیکی (شته) منقل می شود رعایت برخی نکات جهت پیشگیری و شیوع بیماری ضروری است. در مرحله اول در زمان انتقال نشا از سالم بودن نشا و عاری بودن آن از آفات اطمینان حاصل شود و در صورت تأیید کارشناس فنی گلخانه محلولپاشی با یک حشره کش عمومی قبل از ورود نشا به گلخانه توصیه می شود. در طول دوره رشد وجود حشرات ناقل پایش و با آنها بصورت بیولوژیک و در صورت نیاز شیمیایی مبارزه شود. ضدعفونی تجهیزات هرس، دست، کفش، ماشین آلات و هر گونه ابزار مشترک در مورد گیاه آلوده یا مشکوک در اولویت قرار گیرد.