میزان عملکرد محصول با افزایش میزان EC در منطقه ریشه کاهش می یابد تا زمانیکه شوری به آستانه حداکثر تحمل گیاه رسیده و 100% افت محصول رخ دهد. میزان کاهش عملکرد محصول را می توان از رابطه زیر محاسبه نمود(البته عوامل بسیاری در میزان عملکرد محصول حتی در شرایط شور دخیلند، در این رابطه فرض بر این است که سایر پارامترها ثابت و تنها عامل مأثر بر عملکرد شوری است):
Y=100-B(ECe-A)
Y: محصول نسبی
B: درصد کاهش محصول به ازای هر واحد شوری بیش از غلظت آستانه
ECe: هدایت الکتریکی عصاره اشباع
A: میزان شوری که کاهش محصول از این نقطه به بعد شروع می شود.
ECe: هدایت الکتریکی عصاره اشباع (dS/m)
ECiw: هدایت الکتریکی آب آبیاری (dS/m)