دفتر فروش: اصفهان-چهارباغ بالا
تلفن: 03136269500
کارخانه:یزد- شهرک صنعتی مهریز
تلفن: 03532553376
پارسی میکس 42-11 اسید کشاورزی حاوی فسفر و ازت است که برای اصلاح خصوصیات آب و خاک مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به اینکه اکثر سموم کشاورزی در پ-هاش های اسیدی مؤثرتر عمل می کنند استفاده از پارسی میکس 42-11 باعث کاهش پ-هاش آب محلول پاشی و در نتیجه افزایش تاثیر سم و کودها می شود.
استفاده از این کود به نسبت نیم در هزار برای این منظور توصیه می گردد.
پارسی لئون اس یا به اصطلاح عام لئوناردیت گرانوله حاوی مواد هیومیک اسید است که موجب بهبود ساختار فیزیکی خاک شده و همچنین میزان جذب مواد غذایی توسط گیاه را افزایش می دهد.
استفاده از این ترکیب در کشت های مختلف مثل یونجه به صورت سرک، در باغات به صورت چالکود، در شالیزارها در مرحله آماده سازی زمین و در سایر محصولات به صورت مخلوط با خاک نتایج مثبت و قابل توجهی داشته است.
به دلیل پ-هاش اسیدی پارسی لئون اس و این که مواد هیومیکی داخل لئوناردیت به تدریج آزاد می شود و برای آزاد شدن آن به زمان نیاز است. بهتر است که لئوناردیت در فصل پاییز با خاک مخلوط شود تا در طول فصل زمستان در اثر بارندگی ها و سایر واکنش های دیگر در خاک به تدریج تجزیه شود تا در زمان رشد مجدد گیاه شرایط مناسب رای رشد ریشه و جذب مواد غذایی فراهم گردد.
گرده افشانی در درختان میوه یکی از حساس ترین مراحل رشدی گیاه و در واقع تضمین کننده میزان محصول تولید شده است. عوامل مختلف محیطی، تغذیه ای و فیزیولوژیکی در میزان کارآیی گرده افشانی نقش دارند. از مهمترین آن ها وجود مقادیر کافی عناصر غذایی از جمله روی و بور است که موجب افزایش تولید دانه گرده، افزایش عمر دانه گرده و بالا رفتن احتمال تلقیح می گردد. همچنین وجود هورمون اکسین که از هورمون های کلیدی در گرده افشانی است نیز برای افزایش تعداد گل و تولید دانه های گرده قوی ضروری است. استفاده از ترکیب فروت ست پلنت گارد 10-6-7 در مرحله تورم جوانه و بعد از برداشت میوه در درختان و قبل از زمان گلدهی در سایر محصولات موجب افزایش میزان گلدهی، بالا رفتن راندمان گرده افشانی و به دنبال آن افزایش میزان محصول می شود.
سرکوری یکی از عوارض شایع در گلخانه های خیار است. یکی از عوامل اصلی آن کمبود کلسیم است. به طور کلی کلسیم در خاک و گیاه به کندی حرکت می کند و به خصوص اگر گیاه تحت تنش خشکی و کم آبی قرار بگیرد این مشکل بیشتر اتفاق می افتد. در فصل زمستان چون خاک سرد است و فعالیت ریشه کاهش پیدا می کند، اغلب بوته ها دچار کمبود کلسیم می شوند و رشد جوانه انتهایی آن ها متوقف می شود. محلول پاشی ترکیبات حاوی درصد مناسبی از کلسیم قابل جذب در این مواقع به رشد مجدد بوته ها کمک می کند.
محلولپاشی ترکیب اکسی کال (Auxical) از آنجا که حاوی کلسیم قابل جذب به همراه تنظیم کننده های طبیعی رشد گیاه است، می تواند موجب رشد مجدد نوک بوته ها شده و گیاه را به رشد مجدد تحریک نماید.
به طور کلی درختان در طول مراحل رشد خودشان دارای دو فاز رویشی و زایشی هستند.
در فاز رویشی گیاه تولید شاخ و برگ جدید می کند تا بتواند انرژی لازم برای رشد را جهت مراحل بعدی تامین بکند. زمانی که تمامی شرایط مساعد برای گیاه فراهم می شود، گیاه وارد فاز زایشی می شود، که شامل تولید گل، گرده افشانی و در نهایت تولید میوه است.
در صورتی که گیاه وارد فاز زایشی شود تمامی انرژی خود را برای تولید محصول مصرف می کند، حال هر عاملی که این نظم را بر هم بزند، موجب می شود که گیاه مقداری از انرژی که برای تولید محصول لازم است را در محل دیگر مصرف کند. و در واقع به جای تولید گل و محصول، شروع به تولید شاخ و برگ اضافی می کند که موجب هدر رفتن انرژی گیاه می شود.
یکی از مهمترین نکات در زمان گلدهی کنترل مصرف ازت به ویژه فرم نیتراتی است. ازت نیتراته موجب تحریک رشد رویشی گیاه می شود و در واقع در مراحل رشد زایشی گیاه اختلال ایجاد می کند. وجود مقادیر کافی عنصر بور نیز در جلوگیری از رشد رویشی بیش از حد موثر است.
پسته گیاهی دو پایه است و گلهای نر و ماده آن بطور مجزا بر روی درختان ظاهر می شود . گل آذین آن خو شه مرکب و بصورت جانبی بر روی شاخه های یکساله ظاهر می شود . اختصاصی شدن و انگیزش گل، در سال قبل از گلدهی و بر روی شاخه های ظهور یافته فصل جاری انجام می شود. جوانه های گل بزرگتر از جوانه های رویشی و نوک آنها دارای تحدّب بیشتری است که این اختلاف در فصل زمستان قابل تشخیص می باشد. گل ماده همانند گل نر خوشه ای می باشد، با این تفاوت که شکل قرار گرفتن گلها بر روی خوشه بصورت منفرد و با فاصله از یکدیگر است . گلهای ماده ابتدا به رنگ سبز هستند که این رنگ را تا دو روز حفظ می کنند، اگر در این فاصله دانه های گرده به آنها نرسد و عمل لقاح انجام نگیرد رنگ کلاله سرشاخه ای آن به قرمز مایل به قهوه ای تغییر یافته، سپس کلاله خشک شده و می ریزد.
در صورت تلقیح، خوشه های گل ماده شروع به رشد کرده و دانه های آن به تدریج بزرگ می شوند. پوست نرم خارجی دانه ها در حین رشد ، رنگهای سبز و صورتی آمیخته به زرد و بنفش کم رنگ به خود می گیرد.
یکی از اقدامات مهم در مدیریت باغ ها که کمتر مورد توجه قرار می گیرد، محلول پاشی درختان میوه بلافاصله پس از برداشت و قبل از ریزش برگ ها در پاییز می باشد. این مرحله از تغذیه درختان، به فروت ست اولیه معروف است و نقش بسیار مهمی در افزایش عملکرد سال آینده خواهد داشت. دقت شود که محلول پاشی عناصر غذایی در این مرحله، باید قبل از ریزش برگ ها انجام گیرد تا این عناصر به راحتی توسط گیاه جذب شوند.
ترکیب فروت ست پلنت گارد 10-6-7 حاوی 8% روی و 5% بور است و علاوه بر تقویت گلدهی درختان به دلیل داشتن پتاسیم موجب افزایش مقاومت گیاه به سرمازدگی و به واسطه داشتن فسفر موجب تقویت گلدهی گیاه می گردد.
روش های بسیاری برای مقابله با سرمازدگی و کاهش خسارت ناشی از آن وجود دارد که هریک می تواند خسارت این عارضه را تاحدی کاهش دهد اما برای کاهش حداکثر خسارت استفاده از یک یا چند روش ضروری است.
-کشت ارقام مقاوم و مناسب با شرایط اقلیمی.
-احداث باغ در ارتفاع 150-200 متری از سطح دریا تا هوا بتواند به خوبی در آن جریان پیدا کند و هوای سرد در آن جمع نشود.
-تقویت درختان قبل از رسیدن فصل سرما و یخبندان : مهمترین توصیه با باغداران عزیز در زمینه تاثیر تغذیه روی سرمازدگی این است که مصرف کود ازته مدیریت صحیح را اعمال کنند. چرا که ازت باعث پر آب شدن سلول ها، نازک و لطیف شدن دیواره سلولی شده و مقاومت درخت را به سرما زدگی کاهش می دهد. لذا ازت را پس از بر طرف شدن خطر یخبندان مصرف نمایید. برای افزایش غلظت شیره سلولی و کاهش نقطه انجماد محتویات درون سلولی، مخلوطی از کودهای پتاسیم و فسفر با مقدار جزئی ازت (برای جذب بیشتر سایر عناصر ) در پاییز پس از برداشت میوه روی درخت محلولپاشی گردد.
-ممانعت از هرس شدید درخت چرا که موجب کاهش حفاطت طبیعی شاخه ها می شود.
-ایجاد باد شکن به صورت عمود بر جهت باد .
سولفات پتاسیم و سولو پتاس از نظر فرمولی یکسان هستند فرمول ملکولی هر دو K۲SO۴ هست، تفاوت اصلی این دو در میزان حلالیت هست، کودهای سولوپتاس با تکنولوژی بالاتری تولید می شوند و در واقع سولفات پتاسیم در طی یک یا دو مرحله تبدیل به سولوپتاس می شوند که فقط حلالیت بالاتر و ناخالصی کمتری دارد، در حالت عادی سولفات پتاسیم دارای حلالیت زیر 50 گرم در لیتر هست اما سولو پتاس میزان حلالیتی بالای 80 گرم در لیتر دارد در تولید با کیفیت بالا میزان حلالیت تا 150 گرم در لیتر ارتقا می یابد که در این حالت این محصول برای محلول پاشی هم بسیار مناسب خواهد بود و همینطور برای استفاده در هیدروپونیک، بنابراین بهتر است در زمانی هست که درخت به پتاسیم زیادی نیاز دارد، از سولوپتاس استفاده کنیم، در مقابل از سولفات پتاسیم که قیمت مناسبتری دارد در اواخر زمستان استفاده کنیم تا نیاز پتاسیم گیاه را به شکل تدریجی برطرف نماید.
مهمترین عواملی که باعث ریزش انار نارس ( گردوئی) می گردد عبارتند از:
1-تنش آبی:
باغهائی که در یک دوره طولانی آبیاری نشده اند و بعد از پایان گلدهی مفید و تشکیل میوه آبیاری انجام می گردد؛ به درخت تنش وارد می شود و این تنش باعث ریزش مقداری از انارهای نارس می گردد.
این تنش زمانیکه آبیاری غرقابی باشد بیشتر نمود می کند.
در زمانیکه آبیاری غرقابی انجام می شود؛ اکسیژن خاک کاهش و co2 افزایش؛ همچنین متان و متیل افزایش؛ و این سیکل افزایش باعث تولید بیشتر اسید ابسیزیک می گردد.
افزایش اسید ابسیزیک باعث تغییرات سلولی دم میوه و ساقه می گردد؛ که این تغییر باعث جدا شدن میوه از درخت و ریزش میوه نارس می گردد.
2-تلقیح ناقص:
تلقیح ناقص به دلیل کمبود عنصر روی و بر و تنش های رطوبتی، حرارتی محیط؛ و عوامل ایجاد اختلال در گرده افشانی از قبیل آفات و بیماری ها و تند بادها و ابرناکی و...که باعث ریزش مقداری از میوه های گردوئی ( نارس) می گردد
3- ماندابی پای درخت و امکان بیماریهای قارچی روی ریشه و عکس آن کم آبی و خشک بودن بستر باغ هم باعث ریزش میوه نارس می گردد.
4- عدم تغذیه مناسب؛ درختانی که بنیه درخت رضایت بخش نیست و سلامت ظاهری درخت نشان دهنده کمبود عناصر بخصوص ازت که عنصر شادابی درخت میباشد؛ باعث ریزش بیش از حد میوه های نارس می گردد.
در واقع تولید میوه که بیش از توان فیزیولوژیکی درخت باشد، باعث میگردد درخت مقدار بار اضافی را رها کند.
5- بیماری های قارچی و باکتریائی و بیماریهای فیزیولوژیک اگر به موقع پیشگیری و درمان نشود عامل ریزش میوه های گردوئی شناخته شده است.
6- تغییرات هورمونی؛ محلولپاشی های آور دز و مصرف کودهای زیادی هم باعث ریزش می گردد
در این مورد کاربرد مواد ضد تنش از قبیل آمینو اسیدها و جلبکها و محلولپاشی با کلسی و بور تا اندازه ای قابل قبول ریزش را کاهش می دهد.
7-عدم توانمندی درخت برای تامین عناصر غذائی و کاهش ذخیره انرژی لازم برای حفظ بار اضافی؛ باعث می گردد میوه اضافی ریزش کند.
8- آفت زدگی؛ از قبیل کرم گلوگاه، مگس سفید، شپشکها، بیماریهای پاتوژنی، آلودگی هوا، صدمه فیزیکی به میوه و ریشه باعث ریزش مقداری از انارهای نارس می گردد.
یکی از عواملی که باعث تشدید خسارت سرما در پاییز می شود محتوی بالای آب در بافت های گیاهی است.
در واقع گیاهان طی آمادگی برای رفتن به رکود، آب بافت ها را کاهش داده و به جای آن غلظت قندها را در بافت بالا می برند. هر عاملی که باعث تاخیر در به خواب رفتن گیاه شود مثل آبیاری آخر فصل یا تغذیه دیر هنگام باعث حساسیت شدیدتر به سرما می شود.
آبیاری در این فصل کوچکترین اثر مثبتی بر کاهش خسارت نداشته و گیاه را به سرما حساس تر هم می کند، به ویژه که چند روز دیگر هم موج جدید سرما خواهد آمد.
دلیل اصلی اثرات تخریبی شدیدتر سرما در این زمان نسبت به دی و بهمن هم همین است. چون گیاهان هنوز به رکود کامل نرفته اند، شدت خسارت بیشتر است و الا منفی ده درجه یا حتی کمی سردتر در دی و بهمن اثرات تخریبی بسیار کمتری نسبت به سرمای این موقع دارد.
در ادامه تاکید می شود از پاشش فروت ست (Fruit Set) دیر هنگام و آبیاری در مهر ماه به جد خودداری نمایید تا درختان کاملا به خواب روند.
فرآیند به موقع خزان درختان علاوه بر کاهش سرمازدگی در تامین نیاز سرمایی درختان بسیار موثر است. به تبع آن گل انگیزی همزمان در بهار باعث افزایش تبدیل گل به میوه خواهد شد.
تغذیه صحیح درختان میوه از مواردی است که سال آوری را کاهش میدهد.
در سالهای پر محصول باید ازت بیشتری مصرف شود اما در سالهای کم محصول میزان ازت مصرفی کاهش داده میشود. کمبود بور و یا روی موجب عدم تشکیل یاختههای اولیه گل میگردد.
آبیاری نامنظم سال آوری را تشدید می کند. مبارزه با آفات و امراض عامل موثر در کاهش سال آوری است. زیرا وجود آفات و امراض موجب کاهش فعالیت برگ و ریزش زود هنگام آنها گردیده، در نتیجه تجمع کربوهیدرات گیاه برای تشکیل گل کاهش مییابد. تُنک کردن گل و یا میوه اضافی در سالهای پر محصول از عوامل موثر در کاهش سال آوری می باشد. زیرا در سالهای پر محصول گل انگیزی درختان میوه کاهش مییابد. زمان برداشت محصول نیز میتواند در تناوب میوه دهی موثر باشد. دیر برداشت کردن محصول به ویژه در مرکبات موجب تشدید سال آوری میشود.
استفاده از مواد بازدارنده رشد در سالهای پر محصول، موجب تشدید گلدهی میشود.
پیغام شما با موفقیت ارسال شد.
تمامی حقوقی این سایت متعلق به شرکت پارس کیمیا کشت میباشد.