شرکت پارس کیمیا کشت با نام تجاری اگری پارس از سال 1378 در بخش تغذیه گیاهی به عنوان وارد کننده و توزیع کننده ی کودهای کشاورزی شرکت هایی همچون روزییر بلژیک، پروسول آمریکا، میکرومیکس انگلستان، دوکلوس فرانسه، فرتی میکس اسپانیا، آکادین کانادا و استولر آمریکا فعالیت خود را در کل کشور آغاز کرد. این مجموعه از سال 1389با تغییر رویکرد و استراتژی و با به کارگیری نیروهای متخصص با یک برنامه ی هدفمند، تولید محصولات با کیفیت و قابل رقابت در بازار جهانی را آغاز و خط تولید کودهای NPK به روش هموژنایزر و کلات کامل میکرو با کلات EDTA با استفاده از دستگاه اسپری درایر را، راه اندازی کرد. در حال حاضر این شرکت با واردات مواد اولیه اقدام به تولید تخصصی نسل جدید NPK کمپلکس شده با گوگرد و کلات میکرو EDTA می کند. همچنین علاوه بر تولید کودهای کشاورزی، با داشتن پرسنل متخصص در بخش های گیاه پزشکی، خاک شناسی، شیمی و همچنین تجربه خود در تولید، قادر به تامین مواد اولیه و ارائه فرمولاسیون و مشاوره به واحدهای تولیدی نیز می باشد.
مقدمه
دو فاکتور تعیین کننده در افزایش رضایت کشاورز یکی افزایش کمیت و دیگری افزایش کیفیت محصول می باشد. این دو فاکتور در یک راستا بوده و آن کسب درآمد بیشتر برای کشاورز می باشد. رسیدن به کیفیت و کمیت بالاتر محصول در دنیای امروز به معنای مدیریت بهتر مزرعه است. درکنارمدیریت های مهمی چون مدیریت آب و مدیریت آفات و بیماریها ، مدیریت تغذیه نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است به گونه ای که شاید بتوان گفت مدیریت درست تغذیه گیاه می تواند سایر مدیریت ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. همزمان با رشد علم و فناوری در جهان امروز، بخش کشاورزی نیز از این رشد بی تاثیر نمانده است به گونه ای که فرصت های زیادی را برای نزدیک تر شدن کشاورز به پتانسیل ژنتیکی محصول خود فراهم آورده است. پتانسیل ژنتیکی هر محصول به معنای توانایی ذاتی تولید هر محصول در صورت کاهش و یا ازبین بردن محدودیت برای تولید آن محصول است. بعبارتی واضح تر به هر میزان که کشاورز بتواند بر شرایط و عوامل محدود کننده تولید غلبه پیدا کند می تواند توقع داشتن برداشت محصول بیشتری را داشته باشد. برای مثال تولید خیار سبز در فضای باز حدود 50 تن در هکتار است در حالی که در یک هکتار گلخانه این تولید به 500 تن در هکتار می رسد و در یک هکتار کشت هیدروپونیک این تولید به بیش از 800 تن می رسد. نگاهی دقیق تر به این روند و میزان تولید به ما نشان خواهد داد که هر چقدر عوامل محدود کننده تولید نظیر سرما ، گرما ، رطوبت ، آب ، آفات و بیماریها ، خاک و ... تحت نظارت و کنترل بیشتری قـرار گرفته انـد میزان تولید افزایش یافتـه و بعبارتی کشـاورز به پتانسیل ژنتیکی محصول خود نزدیکتر شده است. بعنوان یک واقعیت دیگر باید پذیرفت که برای تولید معنادار یا اصولی محصولات کشاورزی در هر دوره یا فصل، عوامل محدودکننده تولید بخصوص عوامل محیطی نظیر درجه حرارت و رطوبت در حال تغییرهستند و این بدین معناست که چنانچه مدیریت مزرعه انعطاف نداشته باشد و یا آمادگی مواجه شدن با تغییرات متنوع در فصول مختلف را نداشته باشد به طور حتم به پتانسیل ژنتیکی محصول خود یا میزان تولید دلخواه نزدیک هم نخواهد شد. بعنوان یک راهکارباید به این باور رسید که گیاه یک موجود زنده هست و تلاش نمود تا تناسبی بین توقعات خودمان از گیاه و نیازهای گیاه برقرار کنیم. بهینه سازی تغذیه گیاه مهمترین رکن مدیریت تغذیه گیاه هست و آن بدین معناست که ما بدانیم هر ماده غذایی را در چه زمانی ، به چه میزان و و با چه هدفی به گیاه برسانیم. بطور حتم دانستن این واقعیت و حرکت به سمت آن می تواند تحولی عظیم در تولید کمی و کیفی محصولات کشاورزی داشته باشد. مجموعه اگری پارس با این نگرش تلاش می کند تا کشاورزان را با پتانسیل ژنتیکی محصولات خود و بهینه سازی تغذیه این محصولات در راستای مدیریت تغذیه گیاه آشنا سازد. با احترام به اصل "هیچ کس به تنهایی کامل نیست" برای رسیدن به اهداف ذکر شده به همفکری ، حمایت علمی و تجربی کشاورزان و کارشناسان نیازمندیم.